måndag 16 mars 2015

Bibblo-Kul

Har precis haft fritidsbarnen från Fisken här och gjort en saga. Det är solförmörkelse på fredag, så vi pratade lite om den innan vi började vår saga... Efter att barnen suttit och kommit på själva sagan fick de sätta sig och rita bilder till. 

Slutligen fick barnen sätta upp sagan och bilderna på fönstret som är mot korridoren/matsalen så de kan visa alla vänner vilken fantastisk saga de gjort!


Bobo och Jobos liv förstörs

Det fanns en gång för länge, länge sen en starkt lysande stjärna. På den stjärnan bodde en utomjording som hette Lillis. Stjärnan var röd för att man skulle kunna bo där. Lillis hade en tjej som hette Carolina. 

Utomjordingarna var runda och stora som en innebandyboll. De hoppade och studsade runt och var gröna med pyttesmå röda antenner och bruna, guldiga ögon.

Utomjordingarna höll på att bygga en stor laser av ljuset från stjärnan. Lasern tänkte de använda för att dela jorden i två delar. Utomjordingarnas värsta fiender, Bobo och Jobo, två andra bollar som var röda, bodde i jorden. I ett hål i jordskorpan.

Lillis och Carolina hade räknat ut var Bobo och Jobo bodde. De fick igång lasern, ställde in den så den skulle skjuta exakt på rätt ställe. Men just du slutade lasern fungera och hela stjärnan släcktes så de inte såg något.

Som tur var hade de självlysande antenner. De lyste med dem och hittade en utomjordisk katt. Katten hjälpte dem ner på jorden eftersom den var extra mycket självlysande och var Superkatten som kunde flyga och lyfta Lillis och Carolina samtidigt.

På jorden letade de efter Bobo och Jobo, eftersom det bara var lasern som visste exakt var de bodde. De letade i London, Paris, Nordpolen, New York… De sa till varandra: Var bodde de nu igen? I jordskorpan! Då sticker vi till USA och letar i jordskorpan där.

Där hittade de äntligen sina fiender och fångade in dem och tog dem till den svarta, släckta stjärnan, som nu var ett svart hål. Själva reste de till en annan stjärna och fortsatte leva i lugn och ro där.

Snipp snapp snut så var sagan slut.

Av Alva, Ruben och Elias fritids Fisken

Bibblo-Kul 16/3 2015

Det var dagens lilla saga!

/Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar