måndag 23 februari 2015

Fritids Bibblo-Kul

Nu har precis fritidsbarnen från Fisken varit här och gjort en saga. En ny grupp idag. Det är alltid spännande med nya grupper! Att få se dem skapa tillsammans och komma på en gemensam saga - som de sedan får rita bilder till. Så här fantastiskt blev dagens resultat:



Kattpiloten Guppi och Bertil

Uppe på ett högt, högt berg, i ett gammalt, gammalt hus, där bodde en gammal, gammal gubbe som var en trollkarl tillsammans med en gammal katt som hette Guppi. Gubben hette Bertil. Bertil hade en fru som hette Bertelina. Dom hade en pumpa-helikopter.

Bertil älskade att trolla fram pengar från barnens öron. Då fick han mer pengar. Han älskade pengar. En dag tog han pumpa-helikoptern för att råna en bank.

Pumpa-helikoptern var orange och såg ut som en pumpa. Propellrarna på taket var gröna. Spakarna var också pumpor.
Bertil tog sin pumpa-helikopter och körde till banken. 

Helikoptern hade en pumpa-kanon längst fram. Med den sköt han pumpa på bankens fönster. Bertil hoppade ner från helikoptern i ett snöre medan katten fick köra. De hade skjutit en pumpa på larmet så det inte gick.

Bertil sprang fram till kassan och tog pengarna i en säck som han hade med sig. Sen sprang han snabbt tillbaka till helikoptern och klättrade upp för snöret igen medan katten körde. Katten körde helikoptern hem till det gamla, gamla huset på det höga, höga berget.

För pengarna köpte han ett jättelyxigt katthus till Guppi.

Snipp, snapp snut så var sagan slut.

(Guppi: ” Jag vill ha en våning till!”)


Av Tuva G, Ruben, Ida, Elias, Fritids Fisken 23/2 2015

/Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar