måndag 8 maj 2017

Ylvania: Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen

Ylvania sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen


Den här sagan tar vid där serien "Ylvania" på Bolibompa slutade. Fast tio år senare!!

Vi får följa Alba, en helt vanlig tjej som bor i Göteborg med sina föräldrar. Fast så vanlig är hon inte... och föräldrarna är inte hennes egna. Det verkar som om de bara "hittat" henne och tagit hand om henne sen dess. Fast nu har de fått ett "alldeles eget" barn - och Alba känner sig allt mer utanför i familjen. Det är tur att hon har sin bästis Jussi.

Fast nu är det snart dags för påsklov och som vanligt ska Jussi åka iväg med sin familj. Och Alba ska som vanligt vara hemma och ha det alldeles trist. Men då dimper det helt plötsligt ner en fågel på balkongen. En fågel som säger hennes namn och har med sig ett brev till Alba.

sidan 16
"Kära Alba,
Jag ber dig läsa detta brev mycket nogrannt och komma ihåg vad som står, för du kan bara läsa det en gång.

Det är dags att du får veta vem du är och vad ditt uppdrag är. Jag önskar att jag inte hade behövt skriva det här till dig redan nu. Du är ju bara elva år. Men jag kan inte stoppa det som sker. Ylvania är i fara och vi behöver din hjälp. Du kommer härifrån, du är en av Ylvanias fyra väktare och utvald till att rädda vårt land.

Snart ska du få veta mer. Min vän Blixtvinge kommer och hämtar dig i kväll. Var inte rädd. Han kommer inte att göra dig illa.
Res väl, Vida Nyckelbäraren

ps. Jag sänder härmed din ljusängel som alltid ska skydda dig och vara med dig på din väg. Ljusängeln är en fjäril, fånga den så blir den din för evigt. Ds."

Så börjar ett spännande äventyr för Alba. Medan Jussi åker ut på landet åker Alba till Ylvania... I Ylvania har den onda Master och hans monsterarmé blivit allt starkare. Snart hotar de förgöra hela landet. Master sprider sitt gift och den som får det glömmer snart vem den är.

 När Alba kommer till Ylvania  där får hon träffa de andra barnen som också är utvalda till att vara ylvanias väktare. Det väktarna ska göra är farligt. Mycket farligt. Bara genom att samarbeta får de veta att de kommer att lyckas. Deras uppdrag är att befria Ylvania från Master och hans armé!!

En spännande saga om en stark liten tjej som känner sig felplacerad och utanför. Fast det visar sig att hon ÄR felplacerad. Hon kommer egentligen från en annan värld. En värld som nu behöver henne och hennes krafter. En värld där samarbetet och vänskapen mellan de fyra barnen, räddarna, är avgörande för landets överlevnad. Fyra barn där alla inte ens träffat varandra tidigare. Hur ska DE kunna rädda världen??

Magi och fantasi för lågstadiet.

/Birgitta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar