onsdag 3 december 2014

Svensk synd av Martin Jern



Otto och hans mamma är på flykt från Ottos fars- som vill slå ihjäl dem... Flyttkartongerna de tar med sig är nu nere på några väskor. Det är allt de har sparat efter alla år och att ständigt vara på väg - på helspänn.

Det är besvärligt att lära känna nya människor hela tiden på nya platser. Och ännu besvärligare när man inte får berätta vem man är och var man kommer ifrån. Inte på riktigt. För hur vet man att någon är ens vän? Innan flytten till hålan Ryda var "vännen" på facebook ingen riktig "vän" och så snart Otto berättat var de bodde var farsan där...

I hålan Ryda finns bara skog skog skog. Ett samhälle där de flesta invånarna för länge sedan flyttat.  Bruket la ner, jobben försvann och så även de flesta människor. De som är kvar tillhör Kyrkan. Men vad är Kyrkan? Eller rättare sagt VEM är Kyrkan?

Onda krafter verkar ligga bakom och snart är Otto mer inblandad än han från början hade tänkt. Han som skulle hålla en låg profil.

Spännande ungdomsbok om att ständigt vara på flykt. Vem är vem och vem kan man egentligen lita på? Spänningen byggs upp under hela boken så när slutet närmade sig läste jag i rekordfart bara för att få veta hur det skulle sluta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar