torsdag 12 maj 2016

Sagostund med tecken

På ena gaveln av denna långa skola, Sveriges längsta?, finns en förskola där det går barn som har behov av teckenspråk. Igår var deras 3-åringar här för på en sagostund med tecken. Barnen fick ta del av två sagor och en sång som jag tillsammans med teckenspråksläraren Barbro, som jobbar här på skolan, planerat och bjudit in till.

Först ut var Krokodilen som inte gillade vatten....
... eftersom han egentligen var en drake!


Efter den sjöng vi "Nyss så träffade jag en krokodil..." och kom naturligt in på vers två med dinosaurien Rex. Där hade barnen också tecken - som de fick lära oss :)

Sen fick de ta del av Lilla Anna kom och hjälp! Där den Långa Farbrorn behöver hjälp med alla möjliga sorters djur som finns i hans ficka. Lilla Anna kommer till undsättning... och hittar allt från änder till en mask i en blomkruka.


Jag berättade boken och Barbro, teckenspråkslärare, tecknade. När vi läst klart Lilla Anna tog vi fram alla djuren igen så barnen också fick teckna dessa tecken. 
Lilla Anna har hittat en sköldpadda, och här gör vi det tecknet.
Barnen fick på slutet känna på djuren som Lilla Anna hittat i Långa Farbrorns ficka.




Innan de gick tillbaka genom "sagotunneln" fick de som ville en stämpel på handen. Det ville alla!

Barbro sätter en stämpel på handen.


En spännande och rolig liten stund var där slut. Barnen passade på att låna lite böcker innan de skyndade tillbaka till förskolan och det väntande mellanmålet.

/Birgitta








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar