onsdag 24 oktober 2018

Ta chansen Charlotte! Av Jennifer Wegerup


Ta chansen Charlotte! Av Jennifer Wegerup

Charlotte älskar fotboll. Träningen tar en stor del av hennes liv. Här får vi följa henne både på planen när hon spelar och utanför. Vi får till och med följa med när hon köper benskydd och sportbehåar. I skolan kommer Charlotte på att hon ska skriva om Damfotbollens historia. Ja det är verkligen fotboll för hela slanten. Och Charlotte gör allt för att komma med i flicklandslaget.

sidan 33-36
"Nästa träning har Charlotte en av sina nya sportbehåar på sig. Hon måste erkänna att det känns bra. Hon kan inte riktigt fatta att hon väntat så länge, och kommer att tänka på det som Fatima och Rosa sa om att tejpa brösten. Hon berättar det för de andra i omklädningsrummet.
"Aj!" säger Devrim och tar sig spontant över brösten.
"Det låter superoskönt!"
"Ja", säger Charlotte. "Men min brorsa säger att en del killar tejpar sina bröstvårtor för att det inte ska bli skav under träningen."

Dagens träning är kul. De tränar på olika finter och uppställningar. Charlotte tänker faktiskt inte alls på det hon annars alltid har i skallen: beskedet från flicklandslaget. Därför hoppar Charlotte nästan till när Amir under den avslutande strechen säger:
"Jag tror att beskeden från flicklandslaget kommer i morgon."
Amanda fortsätter: "Personligen tycker jag att ni platsar, hela bunten. Jag vet också att de flesta av er drömmer om en plats i landslaget, men tyvärr funkar det inte så. Och därför vill jag påminna om en sak."

Hon pausar och tittar sig runt omkring: "Det är viktigt att komma ihåg att ha roligt här och nu med fotbollen. Vi tränar för att hela tiden bli bättre, och det är härligt att vinna matcher. Men det är också viktigt att behålla känslan av att det helt enkelt är roligt att spela."

Charlotte ser hur de andra nickar. Och visst förstår hon vad Amanda säger. De flesta av dem kommer att fortsätta spela hela livet. Oavsett om de spelar i korpenlag, landslag eller något däremellan, så kommer de att spela. Just för att de älskar fotboll. Men Charlotte har alltid fantiserat om att få spela i landslagströja. Hon älskar att spela fotboll, men hon vill verkligen - verkligen - få en plats i flicklandslaget."


Ta chansen, Charlotte! är femte delen i serien om Charlotte. Böckerna är inspirerade av Charlotte Rohlins barndom. En del är sant men en del är påhittat. Men Charlotte älskade att träna och hon har kämpat sig tillbaka från skador och hon gillar att vinna!

Och hur gick det med flicklandslaget då? Läs boken!

Fler böcker i serien om Charlotte:
Sätt straffen, Charlotte!
Hund på plan!
Kom igen, kämpa!
Där satt den!
Ta chansen, Charlotte!

Sport för lågstadiet utgiven av Olika förlag.
Böckerna i serien har korta kapitel och fina svartvita bilder.

/Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar