måndag 14 maj 2018

Det vita rummet av Sarah N. Harvey

Det vita rummet av Sarah N. Harvey

Amy vaknar upp. Hon vet inte var hon är. Eller hur hon kom hit.
Ett helt vitt rum. Det enda som hörs är fläktens surr. Det finns mat i kylen för några dagar. Så ett brev på bordet med hennes namn på:

sidan 15-16
"Kära Amy! 
Bli inte rädd. Jag vill inte göra dig illa. 

Om du gör som jag ber dig behöver du inte stanna här i mer än en vecka. Lyder du inte, så vet jag inte vad som händer. Men du är ju smart. Så du kommer att lyda mig. 

Det finns rena kläder i skåpet och lite mat i kylen. Ljuset tänds och släcks av sig själv. 

Varje dag måste du skriva en kort uppsats om en dödssynd och vad den betyder för dig. De sju dödssynderna är: Lättja, vrede, girighet, avund, högmod, otukt och frosseri. Papper och penna finns i skåpet vid köket. När du är klar med en uppsats ska du stoppa ner den i springan i dörren. 

Du kan inte bryta upp dörren. Rummet är dessutom ljudisolerat. Ingen hör dig om du ropar. 

Du ska ta uppgiften på allvar. Men skriv bara en uppsats om dagen. Det ska bli kul att läsa dem!"

Amy är alltså borta. Sist sågs hon på en fest, sen försvann hon. Ingen vet var. Pojkvänner brukar ju alltid bli misstänkta, och Amys pojkvän heter Eric. Det sista man dessutom sett av Amy var när hon bråkade med sin pojkvän. Och snart står polisen utanför dörren till Eric och vill prata...

Men han vet ju att han är oskyldig. Så var kan hon då vara? Eric vill till varje pris hitta igen Amy och börjar göra egna efterforskningar.

En läskig rysare för ungdomar som tar upp svartsjuka och att bli misstänkt för ett brott. I boken får man följa både Amys och Erics tankar.
Lättläst och utgiven av Nypon förlag. På förlagets hemsida finns arbetsmaterial att ladda ner för såväl elev som pedagog.

/Birgitta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar