torsdag 28 maj 2015

Det var en gång...

Eleverna letar efter biljetten till filmgalan.

En av klasserna på skolan har varit med i Länsbibliotekets projekt "Det var en gång i Västerbotten". I projektet har elever i särskolan inspirerats av västerbottniska sägner och gjort filmer tillsammans med professionella filmare. Boken de jobbat med är "Nordiska väsen" av Johan Egerkrans.

Som avslutning på projektet hölls en filmgala där elevernas filmer visades upp. Inför filmgalan skulle varje klass få en inträdesbiljett. För att få tag på biljetten fick eleverna vara med på en digital skattjakt som hölls inne på biblioteket!

Barnen fick börja med att se en liten stop-motion film där tomten ur boken klev ut ur boken och hade med sig barnens biljett. Tomten drog sen iväg med biljetten - och barnen fick instruktionen att leta rätt på den igen.

Ledtrådar fanns uppsatta runt om i biblioteket. Ledtrådarna bestod av QR-koder som lästes in och gav ledtrådar i form av bilder och ljud. Ledtrådarna, som bestod av en bild på en flicka, rött hår, pengar, en apa, en häst och slutligen pippisången -  ledde barnen till Pippi Långstrump.

Barnen tyckte det var roligt, men också lite klurigt att hitta alla ledtrådar. Men till slut fick de sin biljett till filmgalan! Vilken lycka :)

/Birgitta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar