torsdag 16 juni 2016

Fåret Shaun - berättelser från bondgården: Gårdens stjärnor

Fåret Shaun - berättelser från bondgården: Gårdens stjärnor


Shaun, fårens ledare, bor på bondgården tillsammans med sin flock, familjen. Flocken består av en skock mer eller mindre korkade får som ofta ställer till det för sig när de leker och busar. Det är tur att Shaun finns, för det är han som oftast får reda ut problemen. Han och gårdens hund Bitzer.

Gården ägs av Bonden. I boken Gårdens stjärnor ser Bonden en annons om en talangtävling som han genast bestämmer sig för att vara med i.

sidan 17-18
"Han tog en rosa ballong ur påsen och drog i den medan han log mot kaninerna. 
"Ba-ba-ba-ba-brum!" muttrade han och tryckte in ena änden av ballongen i örat. 

Kaninerna bara gapade. Halvätna morötter föll till marken. Den långa rosa ballongen blev större och större. Bonden var röd i ansiktet och flämtade. Han blåste upp ballongen med örat! 

Shaun flinade inte längre. Han och Bitzer bara stirrade. Bonden hade verkligen en talang, när allt kom omkring. En otrolig talang!"

När flocken får höras om talangtävlingen börjar de genast spåna på vad de kan hitta på och Shaun bestämmer snart att djuren ska ha en egen talangtävling på gården. Får mot hönor...

Fårens nummer ser ut att hålla låg klass - till skillnad från hönornas samspelta och talangfulla artisteri. Men så plötsligt hörs en vibrerande och kraftfull sång som får Shauns päls att resa sig. En röst som är lika djup och oemotståndlig som smält ost på en ostpizza... Rösten visar sig tillhöra fåret Shirley!

För att överhuvudtaget lyckas vinna över hönorna krävs något alldeles extra - men kan de få fåret Shirley att ställa upp och sjunga på talangjakten? Hon blev alldeles nyss utskrattad av hönorna för en piruett som slutade i magplask och vill för allt i världen inte bli utskrattad igen...

Gårdens stjärnor är första boken i serien Fåret Shaun - Berättelser från bondgården. Det är en rolig bok för lågstadiet där vi får träffa Fåret Shaun, känd från TV, och alla hans vänner på bondgården. Det är kanske tur att Bonden inte alltid vet hur smarta (eller stendumma) hans får är...

/Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar