måndag 13 juni 2016

författarbesök av Anna Holmström Degerman

Tisdag den 31 maj besökte författaren Anna Holmström Degerman GSS 7-9. Anna har bland annat skrivit boken Det ringer det ringer. Den boken hade klasserna läst högt och jobbat kring.

Författarbesök av Anna Holmström Degerman på Hagaskolan
Anna värmer upp sin publik

Anna började med att "värma upp" eleverna med lite böj och sträck och vips skulle man försöka vicka på långfingret fast man höll ett finger över.. och det går ju inte! Eller....? Anna kunde ju...


Författarbesök av Anna Holmström Degerman på Hagaskolan

Anna berättade hur hon får inspiration till sitt skrivande. Det kan bland annat vara saker som hon upplevt tidigare i livet som hon på något sätt väver in i historien. Så var det med första boken, Modighetsprovet.

Sen gjorde hon också bland annat en inköpslista som fick vara grund för en person som klassen skapade tillsammans med henne. Tomas Niklas Anders - som skulle ordna kalas men glömde det mesta och fick åka och handla på många ställen.

Och hur var det nu - när hon började berätta om sitt skrivande - hur hon i lågstadiet hade en lärare som brukade berätta alldeles för hemska spökhistorier, så hemska att Anna försökte smita för att slippa lyssna... och en dag inte hann undan... och fick höra en ruskig historia kring hur man kunde se att någon var en varulv...

 - jo varulvar har nämligen långfingret kortare än pek- och ringfingret...

Läskigt Anna! Läskigt!Författarbesök av Anna Holmström Degerman på Hagaskolan
Jag och Anna

/Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar